Postup přípravy receptu Dahl s květákem a rýží:
Čočku propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, sůl a vaříme, dokud se čočka nerozvaří, asi 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny.
Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme hořčičná semínka, masalu nebo kurkumu, semínka anýzu a smažíme na mírném ohni, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat. Chceme-li, odstraníme ze směsi větší kusy koření (anýz, římský kmín) a směs vmícháme do odstaveného dahlu.
Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme drcený zázvor, špetku chilli, špetku soli, smažíme 1 - 2 minuty. Přidáme květákové růžičky a smažíme asi 2 minuty. Pak vše zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Pokud je květák již bez vody, trochu jí doplníme a zahustíme lžící krupice, pod poklicí dusíme 3 minuty a odstavíme.
Uvaříme rýži podle vlastních preferencí.
Květákový dahl podáváme s rýží.