Postup přípravy receptu Dakotské mandlové tyčinky:
Nejdříve si připravíme těsto. Třeme máslo s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a stále pilně třeme. Přidáme šlehačku s moukou a zpracujeme tužší těsto. Na lehce pomoučeném vále rozválíme slabý plát a pomocí rádýlka nakrájíme stejně velké tyčinky.
Troubu předehřejeme na 170 oC a tyčinky upečeme na lehce vymazaném plechu. Pak je potřeme slabě mandlovou pěnou a vrátíme na pár minut do trouby. Dále nepečeme, pouze sušíme! Jakmile bílek zaschne, cukroví vychladíme (na kovové mřížce) a uložíme v uzavřené plechové krabici.
Mandlová pěna:
Mandle sloupneme tak, že je ponoříme na pár minut do vařící vody. Můžeme je také pomalu pražit v troubě a horké mnout v látkovém ubrousku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po malých dávkách přidáváme cukr a mandle. Pěnou potíráme tyčinky a dále postupujeme jak je uvedeno výše.
Fotky receptu Dakotské mandlové tyčinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!