1 kg čerstvých datlí
| 2,5 šálku cukru
| 2 šálky vody
| 4 celé hřebíčky
| pár kapek citrónového džusu
| pár mandlí
Postup přípravy receptu Datle v sirupu:
Oloupeme čerstvé datle a uvaříme je ve vodě, dokud nezjemní. Pak je vyjmeme a necháme usušit. Vodu, ve které se datle vařily, schováme. Do datlí uděláme malou jamku pomocí pletací jehlice. Poklademe postupně plátky datlí na pánev, posypeme je cukrem a necháme ustát přes noc. Ráno vyjmeme datle z pánve a setřeme cukr. Odstraněný cukr z pánve dáme do vody, ve které se vařily datle a vaříme, dokud nevznikne sirup. Mezitím vložíme do každé datle oloupanou mandli. Nakonec přihodíme naplněné datle do sirupu a vaříme na mírném ohni 10 minut. Skladujeme v uzavřené skleněné nádobě.
Fotky receptu Datle v sirupu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!