200 g pohankových vloček
| 125 g másla
| 250 g datlí
| 2 vejce
| 5 lžic květového medu
| 1 vanilkový cukr
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy receptu Datlové bochánky:
1. Máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout. Datle zbavíme pecek a nakrájíme je nadrobno.
2. V druhé misce smícháme vejce s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené datle a vločky s máslem. Dobře promícháme.
3. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2 - 3 cm a skládáme je na plech, který jsme vymastili tukem nebo vyložili pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 165 °C a hrudky pečeme asi 20 minut.
Fotky receptu Datlové bochánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!