Postup přípravy receptu Zapékaný květák s parmezánem:
Květák rozbereme na růžičky. Vložíme jej na 15 minut do osolené vody.
Parmezán nastrouháme.
Mezitím si dáme do většího hrnce vařit dostatek vody. Vroucí vodu trochu osolíme.
Růžičky květáku z osolené vody propláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je zhruba 15 minut. Vytáhneme je z vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Zapékací misku vymažeme trochou máslem a posypeme ji asi třetinou sýra. Asi 20 g másla nakrájíme na vločky. Pak na vrstvu sýra položíme růžičky květáku a posypeme zbytkem sýra. Na vrstvu sýra poklademe vločky másla.
Rozehřejeme troubu a při teplotě 220 °C zapékáme 15 minut.