Postup přípravy receptu Divoká rýže se zeleninou na pánvi:
Divokou rýži necháme namočenou cca 1 hodinu ve vodě. Odlejeme vodu a přidáme dlouhozrnou rýži a společně vaříme v 1/2 litru vroucí, mírně osolené vody aso 20 minut. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Naťovou zeleninu nakrájíme na tyčky, mrkev nakrájíme na kousky, cuketu nakrájíme na proužky, bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Sojové klíčky omyjeme a necháme okapat. Česnek protlačíme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj rozmačkaný česnek a necháme zesklovatět. Přidáme pórek, naťovou zeleninu a zavyšší teploty smažíme 4 minuty, poté do zeleniny zamícháme cuketu a rýži, smažíme 3 minuty. Podlejeme vodou a necháme 5 minut podusit. Nakonec přidáme bambusové výhonky a sojové klíčky a necháme dovařit 3 minuty. Hotové jídlo dochutíme sojovou omáčkou, pepřem a sladidlem.