240 g paprik
| 1 mrkev
| kousek celeru
| olej
| 200 g cibule
| 60 g rýže
| 320 g rajčat
| 1 pálivá paprika
| zelená petržel
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Dobrudžanské jídlo:
Nadrobno nakrájíme cibuli, mrkev a celer a vložíme je do studeného tuku s malým množstvím vody a soli. Dusíme až do vypaření vody potom vložíme papriky nakrájené na plátky, rajčata a neuvařenou rýži. Rozmícháme s horkou vodou v poměru 3 díly horké vody k 1 dílu studené vody. Posypeme zelenou petrželí, pálivou paprikou a zapečeme. Hotové jídlo ochutíme pepřem, přikryjeme pokličkou a necháme odstát 10 minut.
Fotky receptu Dobrudžanské jídlo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!