Postup přípravy receptu Dokonalá milionářská vejce s chřestem:
1. Vajíčko nechte před zpracováním aspoň půl hodiny při pokojové teplotě. (Pro jistotu ho můžete vyndat z ledničky už předchozí večer.) Pak ho vložte do studené vody, pomalu ji přiveďte k varu a poté oheň hned stáhněte, aby se vařilo rovnoměrně. Když zmírníte var, nechte vajíčko ve vodě ještě dvě až tři minuty (pak bude nahniličko) nebo tři až čtyři minuty, chcete-li ho do poloměkka. Poté vajíčko ochlaďte pod studenou vodou.
2. Chřest povařte 8–12 minut v osolené vodě nebo jen v páře.
3. Vajíčko posaďte do kalíšku. Abyste se dostali ke žloutku, buď odstraňte nejdřív skořápku a poté i bílkovou špičku, nebo (jako dobře vychovaní milionáři) odřízněte obojí najednou malým nožem.
4. Znalci vyjídají žloutek tak, že místo lžičky používají přímo stonek chřestu. Samozřejmě ale můžete jíst normálně lžičkou a chřest labužnicky přikusovat. Snídani podávejte s křupavým chlebem, obaleným plátky slaniny nebo sušené šunky (pršutu).