500 g kuřecích jater
| 1/4 rozpuštěného másla
| 1/2 lžičky soli a pepře
| 3 nasekané stroužky česneku
| dle chuti: čerstvé bylinky (rozmarýn, oregáno, šalvěj)
| 50 g nesolených oloupaných mandlí
| 2 lžíce brandy
| 100 ml přepuštěného sádla
| dle potřeby: sádlo na vymazání forem
Postup přípravy receptu Domácí mandlová paštika:
Játra opláchneme a nakrájíme na hrubé kostky. Spolu s nasekaným česnekem rozmixujeme na hladkou kaši.
Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, sůl, pepř a polovinu bylinek.
Přidáme nasekané mandle a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme.
Směs nalijeme do sádlem vymazaných zapékacích misek a vložíme je do pekáčku s horkou vodou. Pečeme v troubě 20-25 minut.
Po upečení necháme zchladnout a přelijeme sádlem. Necháme v lednici do druhého dne odležet.
Zdobíme bylinkami.
Fotky receptu Domácí mandlová paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!