Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.11. 2024
Dnes má svátek Zina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

fotka Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Domácí pletýnky, rohlíky, žemle :

500 g polohrubé mouky  | 20 g droždí  | 1 lžička cukru  | 1/4 l mléka  | 2 žloutky  | 60 g sádla  |  sůl  |  vejce na potření  |  sůl a mák nebo sůl a kmín na posypání  |  ztužený tuk na plech

Postup přípravy receptu Domácí pletýnky, rohlíky, žemle :

Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s trochou mouky. Necháme na teplém místě vzejít. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme vykynout. Vykynuté těsto si rozdělíme asi na 30 stejných dílků a každý dílek na 3 stejně velké kousky. Z každého kousku vyválíme pramínek a vždy ze tří spleteme houstičku. Klademe na pomaštěný plech, necháme vykynout, potom je pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a mákem nebo solí a kmínem. Pečeme dozlatova. Na rohlíky těsto rozválíme a krájíme stejnoměrné trojúhelníčky o váze asi 30 g, které svineme směrem ke špičce do tvaru rohlíčku. Rohliky mohou být rovné nebo i tradične zakulacené. Mažeme je a sypeme stejně jako housky. Na žemle vykrajujeme z vykynutého těsta lžící kousky, ze kterých na pomoučeném vále tvoříme kulaté nebo podlouhlé žemličky. Můžeme je nechat hladké, jenom je pomažeme vejcem nebo bílkem, nebo je sypeme solí a mákem. Před pečením žemličky středem částečně nařízneme. Všechno toto pečivo je vhodné jako příloha ke slaným pokrmům nebo k půlnočním silvestrovským polévkám. Nespotřebujeme-li pečivo v den pečení, můžeme je na druhý den v troubě rozpéct. Bude jako čerstvé.


Fotky receptu Domácí pletýnky, rohlíky, žemle :

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Fotky vložil: Natural,tvackova1,Nalsigatra,Torta 
Hodnocení receptu Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !