Použité suroviny receptu Drbáky z Havlíčkobrodska:
500 g brambor vařených ve slupce
| 500 g syrových brambor
| 400 g kysaného zelí
| sůl, trocha hladké mouky
| 100 g cibule
| 80 g sádla se škvarky
Postup přípravy receptu Drbáky z Havlíčkobrodska:
Syrové brambory rozstrouháme a důkladně vymačkáme v utěrce. Přidáme oloupané prolisované vařené brambory, osolíme, promícháme a utvoříme menší kulaté knedlíky. Obalíme je v hladké mouce a hned zaváříme do vroucí osolené vody. Zamícháme, aby se nenalepily na dno a vaříme podle velikosti knedlíků 10-15 minut. Uvařené knedlíky rozkrojíme, posypeme vařeným kysaným zelím a omastíme cibulkou osmaženou na sádle se škvarky.
Fotky receptu Drbáky z Havlíčkobrodska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!