Použité suroviny receptu Drůbeží špíz se žampionem:
600 g kuřecích prsou
| sůl
| mletý pepř
| 100 g parmské šunky
| 200 g žampionů
| 1 porek
| drcený barevný pepř
| olej
| bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Drůbeží špíz se žampionem:
Kuřecí prsa důkladně omyjeme, osušíme je podélně rozkrojíme tak, aby vznikl co největší plát masa. Maso lehce naklepeme přes mikrotenovou fólii. Když fólii sundáme, kuřecí prsa přiměřeně osolíme a opepříme. Poklademe je plátky parmské šunky a stočíme je podobně jako roládu. Stočené maso zabalíme do fólie a uložíme ho na chvili do chladničky.
Žampiony a pórek pořádně očistíme a osušíme. Žampiony překrojíme na polovinu či čtvrtiny. Pórek nakrájíme na špalíčky. Roládu rozkrájíme na stejně velké kousky.
Kuřecí roládu napichujeme střídavě se žampiony a pórkem na špízy. Lehce je osolíme a posypeme drceným pepřem.
Na pánvi rozpálíme olej a špízy ze všech stran opečeme. Můžeme je také potřít olejem a připravit na grilu nebo v troubě.
Nakonec je ozdobíme bylinkami. Podáváme s rýží posypanou petrželí.
Fotky receptu Drůbeží špíz se žampionem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!