Vložil: | Kuchticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem:
500 g polohrubé mouky,
| 30 g cukru,
| 30 g droždí,
| 200 ml mléka
| 4 žloutky,
| 100 g másla
| 50 g rozinek,
| sůl,
| máslo na pomaštění
| Na krém:
| 600 ml mléka,
| 2 žloutky,
| 1 sáček vanilkového pudinku,
| 1 balíček vanilkového cukru,
| 5 lžíc cukru
Postup přípravy receptu Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem:
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky a cukr. Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme do omyté a osušené rozinky a necháme kynout. Pak z těsta vyválíme asi 2 cm vysoký plát a krájíme asi 2 cm čtverce, zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme vykynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem.
Vanilkový krém: v troše studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilkový cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.
Fotky receptu Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem:
Fotky vložil: lenka12,Vlamape,uschi3,MichelePrg,martikam,kacice,BADAČA,Anirak