Postup přípravy receptu Dušená masová mozaika:
Obě masa očistíme, naklepeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do misky a osolíme. Řádně propracujeme rukama, tak aby se sůl rovnoměrně rozložila. Maso zatížíme a uložíme na 24 hodin do lednice.
Na přípravu masové mozaiky budeme potřebovat pet láhev a varný mikrotenový sáček. Můžeme použít nádobu na výrobu šunky.
Maso vložíme do sáčku, upěchujeme a pevně uzavřeme. Pet lahev odstříhneme a vložíme do ní masovou směs v sáčku. Okraje lahve musí přesahovat maso asi o 4 cm.
Takto připravené maso, vložíme do vodní lázně a zatížíme ho konzervou. Vaříme velice pomalu přibližne 2,5 hodiny. Potom lahev vyjmeme z vodní lázně a necháme úplně vystydnout.
Masovou mozaiku podáváme nakrájenou na plátky se zeleninou, kyselou okurkou, hořčicí a vším, co máme rádi.