Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená středomořská zelenina:
3 lžíce oleje
| 2 lilky
| 2 červené, žluté nebo zelené kapie
| 2 cibule
| 4 zralá rajčata
| 2 lžičky drceného česneku
| 2 lžičky mletého chilli
| sůl
| černý pepř
| 2 lžičky balzámového octa
Postup přípravy receptu Dušená středomořská zelenina:
Lilek, kapie, cibule a rajčata nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme na prudkém plameni olej, vsypeme do něj kapie a za pravidelného míchání ji do zlatohněda osmažíme. Potom přidáme lilek, cibulku, rajčata, česnek a chilli a vše osolíme a opepříme. Zmírníme plamen a zeleninu pod pokličkou vaříme asi 20 minut, dokud není měkká a nepustí šťávu. Na závěr přilijeme ocet a pokrm podáváme podle chuti teplý nebo studený.
Fotky receptu Dušená středomořská zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!