Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené artyčoky s podzimní houbovou náplní:
4 čerstvé artyčoky
| 8 koleček citronu
| 8 plátků anglické slaniny (lze vynechat)
| 2 dcl zeleninového bujónu (popř. osolený vývar z masa a zeleniny)
| 2 dcl bílého vína
| 2 lžičky hladké mouky na zahuštění
| sůl, pepř
| Na nádivku: 200 gramů hub dle aktuálních možností (výborné jsou bedly jedlé, lze však nahradit žampióny)
| 1 střední cibule
| 3 lžíce másla
| česnek
| sůl
| 1/2 lžičky červené papriky
| 1/2 lžičky celého kmínu
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Dušené artyčoky s podzimní houbovou náplní:
Příprava nádivky: Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme očištěné houby, kmín, sůl, papriku a podusíme. Pokud je ve směsi mnoho tekutiny sebereme jí a přidáme k vývaru na podlévání. Před plněním nádivku smícháme s vejcem.
Z "plodů" odkrojíme stonky, špičky listů a odstraníme spodní zaschlé listy. Jednotlivé artyčoky vložíme mezi dvě kolečka citrónu a ovážeme nití. Poté vaříme cca 20-25 min. v osolené vodě. Mírně povařené artyčoky zbavíme středních lupínků a květních pestíků, naplníme je nádivkou a ovineme plátky slaniny (lépe ovázat nití). Připravené porce vložíme do menšího kastrolu, podlijeme je vínem a dusíme. Při dušení průběžně podléváme vývarem. Měkké artyčoky vyjmeme z nádoby a šťávu opatrně zahustíme moukou (zaprášíme). Po té opět krátce povaříme. Podáváme s rozpečenou bagetou.
Fotky receptu Dušené artyčoky s podzimní houbovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!