Postup přípravy receptu Dušené brambory v kapustě:
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme rozškvařit na pánvičce, na ni přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přendáme do kastrolu - pokud jsme již nepřipravovali slaninu a cibuli přímo v něm. Také pokud děláme tohoto jídla méně, přendáme slaninu s cibulí do tukem vymazané misky, ve které budeme jídlo zapékat. Přidáme omytou kapustu (raději bez silných vnitřních lupenů) nakrájenou na kratší nudličky, malinko podlijeme masoxovým vývarem, osolíme a necháme pět minut dusit v horké troubě v otevřeném rendlíku (zapékací misce). Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kostky, přidáme ke kapustě, promícháme, podle potřeby ještě trochu podlijeme masoxem (aby ho byly asi dva milimetry). Dusíme do změknutí všeho použitého asi 45 minut v horké troubě. Zhruba 10-15 minut před koncem dušení vmícháme rozetřený česnek a pepř. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat dopéct.
Pokud by se nám zdálo jídlo příliš chudé, je nejlepší k nému uvařit uzená žebírka, případně opéci plátek masa nebo již upečené maso k němu ohřát.