Použité suroviny receptu Dušené okurky se slaninou :
4 salátové okurky (nebo přerostlé nakladačky)
| 200 g anglické slaniny (můžeme použít klobásu, šunku apod.)
| 1 cibule
| 2 dcl mléka nebo smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička sladké papriky
| sůl
| pepř
| petrželka
| lžíce oleje
| tvrdý sýr
Postup přípravy receptu Dušené okurky se slaninou :
Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou okurku a dusíme do měkka. V mléce rozmícháme mouku a nalejeme na podušené okurky. Povaříme. Ochutíme solí popřípadě pepřem. Na talíři posypeme sekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Podáváme s pečivem. Bez sýra a petrželky jsou tyto dušené okurky výborné i s knedlíkem jako příloha k pečenému masu.
Fotky receptu Dušené okurky se slaninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!