Postup přípravy receptu Dušené řepy:
Řepy očistíme, opečeme je v těžké pánvi na 30 g tuku a uschováme. (Malé opékáme vcelku, větší rozpůlíme). Na zbytku tuku opečeme za stálého míchání nakrájenou cibuli, mletý sezam a mák, zázvor, kayenský pepř a kurkumu. Zvlhčíme 5 lžícemi vody, odpaříme ji, přidáme 15 cl vody a vaříme, dokud se tuk neoddělí od zvlhčeného koření. Nyní přidáme opečené řepy, okořeníme je mletým kmínem a korindrem a vaříme 5 minut. Osolíme, vlijeme nálev z česneku rozdrceného v 5 lžících vody a 4 lžíce jogurtu a za stálého míchání odpaříme. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen jogurt. Pak vysypeme koriandrové listy s rozlámaným bobkovým listem, vmícháme smetanu a řepy dopékáme v troubě při mírné teplotě 15 minut.