Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené vepřové na víně a švestkách:
2 lžíce olivového oleje
| 600 g vepřového ramínka nebo plecka
| 1 malý kousek másla
| 1 cibule, nakrájená na plátky
| 1 lžíce hladké mouky
| 400 ml růžového nabo bílého vína
| 300 ml drůbežího vývaru
| 150 g sušených vypeckovaných švestek
| dle chuti: sůl
| 1 hrst nasekané petržele a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Dušené vepřové na víně a švestkách:
V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a po částech na něm ze všech stran osmahněte maso, nakrájené na kostky. Odkládejte na mísu, a když je všechno vepřové osmahnuté, rozpusťte v kastrolu máslo a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, stačí tři až pět minut.
Vmíchejte mouku a pak do hrnce vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Promíchejte a zalijte vínem i vývarem - vepřové by mělo být ponořené. Na mírném plameni vařte asi třičtvrtě hodiny. Občas promíchejte. Vsypte švestky, a pokud není maso ponořené, dolijte vývar a víno. Bez pokličky mírně vařte ještě třičtvrtě hodiny, až je maso úplně křehké a omáčka hustá. Dochuťte a podávejte.
Fotky receptu Dušené vepřové na víně a švestkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!