Použité suroviny receptu Dušené zelené fazolky s rajčaty:
1 ks nadrobno nakrájená velká cibule
| 30 ml olivového oleje
| 2 ks najemno nakrájené stroužky česneku
| 6 ks velkých zralých rajčat
| 150 ml bílého vína
| 500 g rozpůlených zelených fazolek
| 16 ks černých oliv bez pecky
| šťáva z 1 citrónu
| čerstvě mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Dušené zelené fazolky s rajčaty:
Ve velké pánvi rozpálíme olej, cibulku a česnek na něm osmažíme po dobu 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, fazolové lusky a olivy, přilijeme bílé víno, šťávu z citrónu a dusíme na mírném ohni 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a fazole nezměknou. Občas promícháme. Salát z dušených zelených fazolek s rajčaty podáváme ihned po jeho dokončení.
Fotky receptu Dušené zelené fazolky s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!