Postup přípravy receptu Dušené zelí s koprem a se smetanou:
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
Mezitím si osmažíme na oleji trochu cibulky a nechám zezlátnout. Přidáme zelí, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme 1 kostku masoxu. Zelí dusíme pod pokličkou, dokud není měkké. Poté vodu slijeme a necháme asi jen třetinu.
Do hrníčku dáme mouku a vodu a uděláme ameriku, kterou zalijeme zelí a nechám povařit asi 15 minut, aby se mouka rozvařila.
Odebereme si trošku zelí i se šťávou a zamícháme do kysané smetany, aby se nesrazila. Nakonec vše nalijeme zpět do hrnce a ještě krátce necháme přejít varem. Dušené zelí podle chuti okořeníme solí a cukrem a na konec trochou kopru. Kopr může být i sušený nebo sterilovaný.
Dušené zelí s koprem a smetanou se hodí jako příloha k bramborám nebo i knedlíkům.