Použité suroviny receptu Dušený pórek se slaninou:
800 g pórku
| 1 litr vývaru z masoxu
| 100 g slaniny
| 40 g hladké mouky
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 1/8 litru smetany
| trochu citronové šťávy
Postup přípravy receptu Dušený pórek se slaninou:
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a ve vývaru jej skoro doměkka dusíme. Vývar scedíme a pór necháme na sítu okapat. V kastrolu roztavíme na kostičky nakrájenou slaninu, zaprášíme ji moukou a sladkou paprikou a umícháme světlou jíšku, kterou postupně podléváme prochladlým vývarem z pórku, pak ještě přilijeme smetanu a dobře provaříme. Do tohoto základu vložíme dušený pórek, zakapeme citronovou šťávou, přisolíme a krátce povaříme.
Fotky receptu Dušený pórek se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!