Postup přípravy receptu Dva chody z vepřového kolínka:
Vepřové koleno dáme vařit se solí, novým kořením a bobkovým listem. Vaříme jej doměkka.
Mezitím si připravíme mrkev. Půlku nakrájíme na kolečka, půlku nastrouháme nahrubo. Když je koleno uvařené, obereme jej a libové maso dáme na stranu. Vývar si necháme. Zbytek (kůže, tuk, atd.) semeleme.
Semleté maso vhodíme do vývaru společně s nastrouhanou mrkví a sterilovanou okurkou nakrájenou na kostičky a s vajíčky uvařenými natvrdo. To vše necháme projít varem, ochutíme a přidáme želatinu. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout. Tím vznikl výborný sulc (huspenina).
Vrátíme se k libovému masu z kolena. Na másle zpěníme cibulku a mrkev nakrájenou na kolečka, chvíli dusíme a poté vhodíme obrané a nakrájené libové maso. To vše zaděláme s moukou, podusíme a přidáme masox a ochutíme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Takto zadělávanou mrkev s vepřovým masem podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory. Jako předkrm můžeme podávat výše zmíněnou huspeninu.