Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Dvakrát pečené plněné sladké brambory:
3 středně velké sladké brambory, důkladně omyté kartáčem
| 5 plátků anglické slaniny
| 2 lžíce tmavého přírodníh cukru
| 3 lžíce másla, pokojové teploty
| 2 malé cibulky, jemně nakrájené
| 1 lžička nasekaného rozmarýnu
| 1 velké vejce
| 2 lžíce smetany ke šlehání
| 50 g strouhaného sýra typu ementál
| hrubá sůl a čerstvě drcený pepř
Postup přípravy receptu Dvakrát pečené plněné sladké brambory:
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
2. Pekáč vyložte alobalem a postavte do něj mřížku. Na ni položte plátky slaniny a posypte je cukrem. Pečte 12 až 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná. Nechte ji vychladnout a nahrubo ji nakrájejte.
3. Na pánvičce rozpusťte lžíci másla, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte většinu rozmarýnu a smažte ještě minutu; odstavte.
4. Jakmile brambory vychladnou, podélně je překrojte a opatrně vydlabejte; nechte malý okraj, aby vznikly mističky. Dřeň rozmixujte se zbylým máslem, cibulkou, trochou rozmarýnu, vajíčkem, smetanou a většinou sýra, osolte a opepřete. Směsí naplňte sáček.
5. Sáčkem se zdobítkem naplňte brambory a na plechu je asi dvacet minut zapékejte. Ozdobte zbylým sýrem, rozmarýnem a slaninou.
Fotky receptu Dvakrát pečené plněné sladké brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!