Použité suroviny receptu Dvojbarevné ořechové kuličky:
žloutková směs
| 3 natvrdo uvařené žloutky
| 150 g másla
| 2 lžíce rumu
| ořechová směs
| 150 g moučkového cukru
| 150 g mletých ořechů
| 3 lžíce rumu
| 4 lžíce kakaa
| 2 lžíce smetany
| 100 g ořechů na obalování
Postup přípravy receptu Dvojbarevné ořechové kuličky:
Smícháme přísady na žloutkovou směs a necháme alespoň 3 hodiny v chladničce dobře ztuhnout. Potom ze směsi děláme maličké kuličky s průměrem 1 cm, klademe hustě na talíř a opět dáme do chladničky. Mezitím připravíme smícháním přísad ořechovou hmotu. Z ořechové hmoty odebíráme kousky, rukama uděláme malou placku, do které zabalujeme žloutkovou kuličku. Hotovou kuličku obalíme v mletých ořeších a dáme do košíčku. Hotové kuličky by měly mít průměr 2-3 cm.