Postup přípravy receptu Dvojbarevné věnečky :
Cukr utřeme se změklým máslem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, neloupané, jemně nasekané nebo nastrouhané mandle, potom vejce, mléku, rum a citronovou šťávu. Vše zpracujeme rukama v těsto a rozdělíme ho na dvě stejné části. Jednu část necháme světlou, do druhé zapracujeme kakao. Potom si obě těsta rozdělíme na několik stejně velkých kousků, z každého vyválíme tenký váleček, ten rozdělíme na kratší kousky a každý z nich ještě rozválíme, abychom dostali poměrně tenkou tyčinku. Jednu tyčinku světlou a jednu tmavou spleteme ve věneček a položíme na tukem vytřený plech. Z počátku to chce trochu trpělivosti, je třeba si několikrát zkusit vhodnou velikost tyčinek i věnečku. Takto připravené věnečky pečeme v horké troubě až do okamžiku, kdy světlá část věnečku začne růžovět. Upečené dvojbarevné věnečky můžeme obalit v moučkovém cukru nebo ozdobit tečkami z rozehřáté čokolády.