Těsto:
| 1/2 kg hladké mouky
| 25 dkg másla
| 9 dkg krupicového cukru
| dle chuti: citronová kůra
| 3 žloutky
| Nepečená srdíčka:
| 20 dkg jemně strouhané čokolády na vaření
| 1/2 kg moučkového cukru
| 4 dkg másla
| 1 žloutek
| 6 dkg strouhaných oříšků
| dle potřeby: rum na spojení
| dle potřeby: rybízová zavařenina a čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Dvojitá rumová srdíčka:
Na vále zpracujeme vláčné těsto, vyválíme placku silnou 1/2 cm a vykrajujeme z něj srdíčka. Přeneseme na vymaštěný plech a upečeme do světle růžova. Připravíme si nepečená srdíčka: z uvedených surovin zpracujeme středně husté těstíčko (tak, aby šla na pečícím papíru vyválet stejně silná placka, jako z těsta na srdíčka pečená). Stejným vykrajovátkem vykrájíme srdíčka. Rybízovou zavařeninou spojujeme jedno upečené a jedno nepečené srdíčko a polejeme čokoládovou polevou.
Fotky receptu Dvojitá rumová srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!