60 g čokolády na vaření
| 325 g hladké mouky
| 175 g změklého másla
| 1 lžíce mléka
| 1 a půl lžičky kypřícího prášku
| 1 ks vejce
| 150 g pískového cukru
Postup přípravy receptu Dvoubarevná srdíčka:
Čokoládu nalámeme do nádoby a ve vodní lázni ji necháme změknout. Z ostatních ingrediencí šlehačem vypracujeme těsto, případně ho ke konci vysypeme na vál a zpracujeme. Rozdělíme na dvě části. Do jedné zašleháme čokoládu. Těsta dáme do lednice na 2 hodiny nebo na 40 minut do mrazničky. Pak vyndáme část těsta a mezi mikrotenovými sáčky vyválíme plát 3 mm silný. Vykrajujeme velká srdíčka a přendáme na plech vyložený papírem. Takto zpracujeme světlé i tmavé těsto. Dáme do chladné místnosti ztuhnout. Pak postupujeme tak, že ze světlých srdíček vykrájíme střední srdíčka a odložíme stranou. Poté vykrájíme tmavá střední srdíčka a vložíme je do světlých. Světlá střední zase vložíme do tmavých. Stejně postupujeme s nejmenšími srdíčky.
Nejlépe se při vykrajování pracuje ve studené místnosti - těsto je tuhé a pěkně se přendavá. Nakonec sestavená srdíčka posypeme pískovým cukrem a pečeme asi 10 minut v troubě na 180 stupňů.
Fotky receptu Dvoubarevná srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!