500 g dužniny z dýně
| dle potřeby: olivový olej
| 1 malá cibule
| 1 špetka mletého kmínu
| 200 ml kysané smetany
| 2 lžičky kukuřičného škrobu
| dle chuti: zelená petrželka
| dle chuti: Solčanka
Postup přípravy receptu Dýně na smetaně:
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvilku mícháme. Pak zalijeme kysanou smetanou, ochutíme mletým kmínem a Solčankou a dusíme pod pokličkou. Když je dýně téměř měkká, přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody a dodusíme doměkka. Nakonec vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Podáváme s vařeným bramborem.
Fotky receptu Dýně na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hele takt o ti klidně Věruško ráda poradím. Já jsem kdysi dostala od dcery ještě titanové nádobí, které se dalo koupit jen na tržišti u nás. Pak mi ale sousedka ukázala na internetu https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi zgastro a od té doby co nemám tak si objednám tam.
Přesně jak tady holky píšou. Měli bychom se o své sousedy starat, nikdy nevíme co od nich budeme potřebovat. Proto sem vlastně jdu i já, chtěla bych poradit právě s dýní, mé internetové kolegyně. Jaké prosím základní nádobí na vaření právě dýně používáte?
Určitě je dobré někdy využívat své sousedy. Oni se vám naopak pak také nabídnou a nebo dojdou zeptat na radu :Takto si budovat sousedské vztahy se nám pravda vyplatilo zatím vždy, to jsme vyměnili přes 5 nájmů.
Jakmile se manžel vrátí z jedné zahraniční cesty kam jel na služebku jako policista tak se ho hned zeptám zda neví o někom kdo by měl také přebytečnou dýni. Nebo ať se zeptá chlapů třeba já nevím v hospodě. Všechno se dá vyřešit elegantně.