Postup přípravy receptu Dýňové noky s parmazánem:
Pekáček potřeme rostlinným olejem. Neoloupanou dýni zbavíme semínek, nakrájíme na větší kusy a dáme ji do pekáčku. Pečeme ji v předehřáté troubě při 160°C asi 70 minut. Poté necháme dýni vychladnout. Pomocí lžíce ji zbavíme slupky, dužinu dáme do mísy a rozmačkáme ji vidličkou. Do mísy přidáme vejce, mouku, 60 g parmazánu, sůl a pepř. Vypracujeme vláčné těsto, rukama z něj vyválíme 2 válečky asi 40 cm dlouhé. Každý z nich nakrájíme asi na 16 stejných dílků, ze kterých uděláme noky. Vidličkou do nich vytlačíme vroubky. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přisypeme nasekané bylinky a krátce je orestujeme. Přidáme noky, opečeme je a dochutíme solí a pepřem.