Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli až zesklovatí. Přidáme rýži a 1,5 hrnku horkého vývaru. Vše důkladně promícháme, tak aby rýže nasákla co nejvíce vývaru. Přidáme opět 1,5 hrnku vývaru a promícháme. S dalším vývarem přidáme jestě dýni a šalvěj. Stejně tento postup opakujeme do té doby než rýže absorbuje většinu vývaru. Podle chuti vmícháme sůl a pepř. Po 25 až 30 minutách ochutnáme. Jestliže nám přebývá mnoho vody, tak ji samozřejmě odlijeme. Rýže má být al dente, tedy pevná, ale křehká. Předtím než přidáme sýr, necháme rizoto chvíli odstát a servírujeme ho na hlubokých talířích se snítkou šalvěje.
Fotky receptu Dýňové rizoto se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!