250 g hladké mouky
| 1/8 másla
| 80 g cukru krupice
| 2 ks žloutků
| trochu mléka
| trochu strouhané citrónové kůry
| 4 ks bílků
| 130 g moučkového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 200 g mletých ořechových jader
| špetka skořice
Postup přípravy receptu Egerské hvězdy:
Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky s trochou mléka a zaděláme husté těsto. Necháme ho aspoň 1/2 hodiny odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme náplň. Bílky ušleháme dohusta s cukrem, pak vmícháme mleté ořechy a ochutíme trochou skořice. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, vykrájíme čtverečky a rohy nařízneme. Doprostřed dáme lžičku ořechové náplně, rohy spojíme a zajistíme vykrojeným kolečkem potřeným bílkem. Vzniknou hvězdy, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dobleda. Nakonec cukroví pocukrujeme.
Fotky receptu Egerské hvězdy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!