2 vejce
| 6 lžic cukru (chutnější je tmavý)
| 500 ml koňaku (likéru či rumu)
| 1000 ml mléka
| 100 ml silné černé kávy
| muškátový oříšek a skořice (1 lžička)
| strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu Egg-nogg:
Horký Egg-nogg: V mixéru rozmícháme vejce s cukrem a za stálého míchání vlijeme horké mléko a kávu. Přecedíme přes sítko a vmícháme alkohol. Ihned servírujeme a povrch zdobíme strouhaným muškátovým oříškem smíchaným se skořicí (dle chuti i čokoládou)
Studený Egg-nogg: Do mixéru dáme nejdříve několik kostek ledu, pak postupujeme stejně jako u předchozího receptu, jen místo horkého mléka použijeme studené.
Fotky receptu Egg-nogg:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!