Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Elegantní lasagne:
700 g lilků, omytých a nakrájených na 0,5cm plátky
| 200 g čerstvého sýra (např. lučina), 100 g brynzy, 4 lžíce mléka a svazek pažitky na omáčku
| 100 g mladého špenátu, omytého a osušeného
| 250 g třešňových rajčátek, nakrájených na plátky
| 250 g čerstvých nebo uvařených a scezených lasagní
| 40 g strouhaného parmazánu
| asi 6 lžic panenského olivového oleje
| mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Elegantní lasagne:
Plátky lilků osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Pak je propláchněte a osušte. Potřete olejem a opékejte v pánvi asi 2 minuty z každé strany. Osolte a opepřete. Rozmíchejte v míse čerstvý sýr s brynzou a mlékem, přidejte sekanou pažitku.
Vymažte zapékací nádobu olejem, pokryjte vrstvou lasagní, přelijte částí sýrové směsi, pak dejte vrstvu lilků, na to špenát a rajčata, posypte částí parmazánu. Pokapejte lžící oleje a postup opakujte do spotřebování ingrediencí. Končete špenátem a rajčaty pokapanými olejem. Zakryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.
Fotky receptu Elegantní lasagne:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!