2 lžičky rozpustné kávy
| 250 g marcipánové masy
| 100 g cukru moučky
| 20 nesolených loupaných buráku
Postup přípravy receptu Espresso oříšky:
1. Rozpustnou kávu zalijeme jednou lžící horké vody. Necháme ji rozpustit a zcela vychladnout.
2. Marcipánovou směs smícháme s rozpustnou kávou a přidáváme postupně cukr, až vznikne dobře formovatelná, ale ne příliš hutná směs.
3. Troubu si předehřejeme na 180°C. Těsto rozdělíme na 20 porcí. Každou porci rozplácneme a položíme na ni burský oříšek. Pak placičky uzavřeme a zformujeme kuličku. Pečeme 10-15 minut.
4. Ještě horké kuličky vyválíme v moučkovém cukru nebo můžeme využít strouhaný kokos. Pokud budeme kuličky obalovat v něm, je chuťově lepší použít ne buráky, ale lískové oříšky.
Fotky receptu Espresso oříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!