Použité suroviny receptu Fantastické brambory v soli:
6 stroužků česneku, oloupané a rozkrojené napůl
| dle potřeby: extra panenský olivový olej
| 700 g hrubé soli
| 2 lžíce lístků čerstvého rozmarýnu
| 1,5 kg žlutých olejnatých brambor
| 4 lžíce hladké mouky
| 250 ml kyselé smetany
| dle chuti: nastříhaná pažitka
Postup přípravy receptu Fantastické brambory v soli:
Rozehřejeme troubu na 230 °C. Česnekem vytřeme dno a stěnu gratinovací misky, nebo litinové i jiné těžké pánve vhodné do trouby. Olejem vytřeme nádobu a její dno posypeme rozmarýnem a zbytkem česneků. Poskládáme tam těsně vedle sebe brambory. V míse smícháme sůl, mouku a pomalinku přidáváme 125 ml vody, až je vše spojeno dohromady. Směs rozdělíme ve stejnoměrné vrstvě na brambory. Zajistíme, že jakokoliv mezera mezi bramborami je vyplněna. Vložíme do trouby a pečeme 1 hodinu a 15 minut. Vyjmeme a necháme 5 minut zchladnout. Obsah nádoby převrátíme - vyklopíme na velký servírovací talíř. Brambory pokapeme olejem a podáváme je horké s miskou kyselé smetany s pažitkou.
Fotky receptu Fantastické brambory v soli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!