Postup přípravy receptu Farfalle s pečeným lilkem, rajčaty a mozzarelou:
Těstoviny uvaříme dle návodu na skus, po scezení zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a smícháme s drceným česnekem a posekanou bazalkou. Dáme stranou. Rajčata rozkrojíme v polovině, dáme na plech řeznou stranou nahoru, zasolíme, opepříme, posypeme cukrem a pečeme 45 minut. Mezitím rozkrojíme lilek (neloupeme) napůl a potom na půlcentimetrové plátky, posolíme a pokapeme olejem. Přidáme k rajčatům, která se už třičtvrtě hodiny pekla a pečeme ještě půl hodiny. Těstoviny důkladně smícháme v míse s pečenou zeleninou, podélně rozpůlenými olivami a na slabé plátky nakrájenou mozzarelou. Dochutíme solí a pepřem. Vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, posypeme parmezánem a zapékáme 25 minut.
Tip: Vysloveně masovým typům nic nebrání přidat např. anglickou slaninu.
Příloha: bílé víno