Postup přípravy receptu Fazole a la Bosna:
Červené fazole necháme aspoň 3 hodiny namočené. Poté slijeme vodu, propláchneme. Fazole vložíme do papiňáku, zalijeme dostatečným množstvím vody (cca 2, 5l), ochutíme solí a nasypeme celý pytlík Vitana šikovné recepty plněné papriky. Fazole vaříme v papiňáku asi 40 minut.
Mezitím nakrájíme slaninu na větší kousky, nadrobno nakrájíme cibulku. Obě suroviny dáme osmahnout na pánev. Oloupeme brambory a překrojíme na čtvrtky, mrkev oloupeme a překrojíme na 2 - 3 ks.
K fazolím do papiňáku přidáme cibulku se slaninou, brambory a mrkev a necháme ještě asi ještě 10 minut v papiňáku vařit.
Fazole ala Bosna má konzistenci spíše řidší, skoro jako polévka. Fazole můžeme ozdobit petrželkou a podáváme je s chlebem. Fazole a la Bosna jsou nejlepší druhý den.