Postup přípravy receptu Fazole rychle hotové pro milovníky pálivých jídel:
Papriku nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousíčky, klobásku na tenké plátky. Rozehřejeme olej, přidáme papriku, chvíli restujeme, pak klobásku a nakonec přidáme česnek, jen lehce proženeme a hned přidáme obě konzervy fazolí. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak a ještě chvíli za stálého míchání na prudkém plameni dusíme. Dochutíme limetkovou šťávou a s citem solí a pepřem. Výběr fazolí není náhodný, kombinace menších a měkčích od Bonduelle a větších a tvrdších od Giany je podle mne ideální. Můžeme podávat jen tak, s opečenou klobáskou a nebo s kousky pečeného vepřového masa.
Příloha: tortila, stačí i libanonský chléb nejlépe trochu rozpečený v troubě.