Použité suroviny receptu Fazole zapečené se zelím:
250 g bílých nebo barevných fazolí
| 5 lžic rajčatového protlaku
| 300 g hlávkového zelí
| 2 lžíce másla
| dle chuti: sůl a mletý pepř
| dle potřeby: máslo na vymazání zapékací mísy
| 3 lžíce natě jarní cibulky
| 3 lžíce strouhanky
| 2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Fazole zapečené se zelím:
Namočené fazole uvaříme doměkka, scedíme je a smícháme s rajčatovým protlakem. Hlávkové zelí nakrájíme, na lžíci rozehřátého másla ho osmahneme, pak ho osolíme, opepříme a ještě asi 15 minut zvolna dusíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní nejprve fazole s protlakem, na ně vrstvu dušeného zelí, posypeme natí jarní cibulky a strouhankou smíchanou se sýrem. Nakonec na povrch rozložíme kousky zbylého másla a vložíme do předehřáté trouby. Fazole se zelím zapékáme přibližně 30 minut.
Podáváme je s chlebem a nakládanou zeleninou.
Fotky receptu Fazole zapečené se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!