400 g čerstvých zelených fazolek
| 600 ml smetany ke šlehání nebo Ramy Cremefine ke šlehání
| dle chuti: sladká mletá paprika
| 1 cibulka
| dle potřeby: olivový olej
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Fazolky se smetanou:
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku. Když cibulka zesklovatí, nasypeme na ni papriku a 2 minuty mícháme. Poté přidáme předem uvařené fazolky (stačí 5 minut v osolené vodě). Mícháme minutku či dvě a zalijeme smetanou. Na mírném plameni vaříme 5 minut a znovu zasypeme paprikou a osolíme. Vaříme na nejnižším plameni dalších 5 minut a můžeme podávat. Jako příloha se nejlépe hodí chléb.
Fotky receptu Fazolky se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!