Postup přípravy receptu Fazolové lusky s haluškami:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a promícháme s vajíčkem, polohrubou moukou a špetkou soli. Vypracujeme husté těsto. Z připraveného těsta na prkénku odkrajujeme nožem malé nočky a vhazujeme je přímo do vroucí vody (případně použijeme síto s velkými oky). Uvařené nočky naběračkou vyjmeme, propláchneme je studenou vodou a na sítku necháme okapat. Fazolky očistíme (odtrhneme stopku a špičku, případně postranní vlákno) a 5 minut vaříme ve vroucí osolené vodě. Opláchneme je studenou vodou, aby neztratily barvu, a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm nahrubo nakrájenou cibuli a uvařené halušky. Přidáme na malé kousky pokrájené rajče s prolisovaným česnekem. Vmícháme šalvěj, vše osolíme, opepříme a společně prohřejeme.