Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolový salát s opečenými rajčaty :
250 g cherry rajčátek, přepůlených
| 4 lžíce extra panenského olivového oleje
| sůl a pepř na dochucení
| 3 nasekané stroužky česneku
| 2 středně velké červené cibule, jemně nasekané
| 2 lžičky jemně nasekaných jehliček čerstvého rozmarýnu + větvička
| NAVÍC NA OZDOBU
| 800 g konzervovaných bílých fazolí, propláchnutých a scezených
| 5 lžic balzamikového octa
| 50 g hoblinek parmazánu
| lístky červené čekanky nebo rukoly k podávání (nemusí být)
Postup přípravy receptu Fazolový salát s opečenými rajčaty :
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Poloviny rajčátek položte řeznou plochou nahoru na pečicí plech, zakápněte lžící oleje, lehce osolte a opepřete. Pečte patnáct až dvacet minut, pak vyjměte a dejte stranou.
2. Zbylý olej rozehřejte ve větším nízkém kastrolu. Přidejte česnek, polovinu cibule, nasekaný rozmarýn, sůl i pepř a na středním plameni za občasného promíchání smažte. Stačí pár minut, aby cibule změkla.
3. Do kastrolu vsypte fazole, zakápněte octem, promíchejte a prohřejte. Vmíchejte zbylou cibuli. Podávejte s plátky parmazánu, posypané pečenými rajčátky a ozdobené větvičkou rozmarýnu. Salát ještě můžete doplnit lístky rukoly nebo čekanky.
Fotky receptu Fazolový salát s opečenými rajčaty :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!