1 balíček listového těsta
| 200 g červených fazolí
| 300 g brambor vařených ve šlupce
| 1 cibule
| 2 vejce
| petrželka
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Fazolový závin:
Rozmrazené těsto rozválíme na plát. Uvařené fazole (nebo můžeme použít scezené fazole z konzervy) smícháme s uvařenými bramborami , které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přidáme ještě petrželku nakrájenou na jemno cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na vyválené těsto, opatrně zavineme, potřeme navrchu žloutkem a dáme na tukem vymazaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova . Hotové nakrájíme na široké řezy a můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Fazolový závin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Fazolový závin dělám a máme ho doma všichni moc rádi. Jen ty brambory vypouštím a navíc přidávám kečupovou zálivku (pálivý kečup Helmanns, česnek, bazalka, tymián, oregano).