Postup přípravy receptu Feferonková rýže se salátem:
1. Feferonku omyjeme, očistíme, vyřízneme semeníky, nakrájíme na kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno. Šťávy smícháme, osm lžic odložíme na zálivku. Kumkváty omyjeme a nakrájíme na plátky, konce plodů nadrobno posekáme a rovněž odložíme.
2. Feferonku a cibuli opečeme na másle, přidáme rýži a osmahneme. Vmícháme posekané kumkváty, pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání na mírném ohni dusíme. Pokaždé, když se tekutina vsákne do rýže, přidáme trochu míchané šťávy. Rýži dusíme asi 25 minut. Osolíme a opepříme.
3. Saláty očistíme, opereme, osušíme a rozebereme na listy. Omytou mrkev oloupeme a pokrájíme na nudličky. Vše opatrně promícháme a salát rozdělíme na talíře.
4. Hořčici, sůl, pepř a špetku cukru smícháme s odloženou mrkvovou a pomerančovou šťávou a octem a zašleháme olej. Salát pokapeme zálivkou a poklademe plátky kumkvátu.
5. Do rýže vmícháme Noilly Prat a obložíme jí salát.