Postup přípravy receptu Fenykl na víně:
Fenykly zbavíme vnějších listů, které ale nevyhazujeme a použijeme například při vaření zeleninového nebo masového vývaru. Zelenou nať odřízneme a uschováme. Fenykly nakrájíme spolu s česnekem na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem, plátky fenyklu a česneku do ní rozložíme a osolíme je a opepříme. Papír na pečení namočíme v ledové vodě, zmačkáme a znovu vyrovnáme. Fenykl v misce zalijeme vínem, zakryjeme připraveným papírem na pečení a jeho okraje dobře přitlačíme k misce, aby se zelenina dusila a zároveň pekla. Misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut. Hotový fenykl podáváme posypaný fenyklovou natí, kterou jsme si schovali. Vhodnou přílohou je pečivo nebo brambory.