několik (celkem 500 g) fenyklových bulv
| 20-30 dkg brambor
| 1 smetanu na vaření
| 1 zeleninový bujon
| 4 vejce
| trochu muškátového oříšku
| dle chuti kozí nebo ovčí sýr
Postup přípravy receptu Fenyklové brambory:
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky. Z fenyklu odstraníme vnější listy, bulvu nakrájíme na 3-4 kousky a dáme povařit do vroucí vody spolu se lžičkou zeleninového bujonu. Vzniklý vývar uchováme a fenykl nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dno vyložíme plátky fenyklu a brambor. Trochu fenyklového vývaru smícháme s necelou smetanou na vaření (případně zakysanou smetanou), přidáme žloutek a rozdrobený tvrdý ovčí nebo kozí sýr, strouhneme muškátový oříšek a opatrně dosolíme. Smetanovou omáčkou zalijeme zeleninu a dáme zapéci do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut při 180 °C.
Fotky receptu Fenyklové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!