Postup přípravy receptu Fenyklovo – jablečný salát s drceným jalovcem:
Fenykl očistíme a nakrájíme na úplně tenoučké plátky. Nejlépe se to podaří kráječem, kterému se říká mandolína. Zelenou nať z fenyklu si schováme na ozdobu. Zelené jablko rozkrojíme na půl a na čtvrt, odstraníme jádřinec a opět nakrájíme na úplně tenké plátky. Pracujeme svižně aby jablka nezhnědla.Zakapeme šťávou ze dvou citronů a promícháme. Dvacet dva bobulek jalovce rozmačkáme a pak nadrobno nasekáme nožem.
Nakrájený fenykl i jablka vložíme do velké mísy, přidáme nasekaný jalovec, sůl, trochu pepře a 2 lžíce extra virgin olivového oleje.
Přes misku dáme igelit, aby salát v lednici, kam ho na dvacet minut odložíme, nenasákl jinými vůněmi, protože po dobu, po kterou chladíme pracuje jalovec, který dodá salátu nenapodobitelnou chuť.
Výsledek servírujeme v misce a na povrchu ozdobíme fenyklovou natí.