Postup přípravy receptu Fenyklový nákyp se sýrovou kůrkou:
Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Nať si necháme na oblohu.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme osmahnout na rozpáleném olivovém oleji spolu s fenyklem. Ochutíme drcenými jádry fenyklu a koriandru, solí a pepřem. Přidáme rajčata i se šťávou a necháme asi 15 minut vařit. Přidáme smetanu, nasekanou petrželku a citronovou šťávu.
Promícháme a vše vložíme do vymazané zapékací formy. Strouhanou brynzu smícháme se strouhankou a nasekanou fenyklovou natí a fenykl touto směsí posypeme.
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut při 220 stupních Celsia.
Fotky receptu Fenyklový nákyp se sýrovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!